Què he de fer com a treballador de la construcció per protegir-me i desaccelerar la propagació?

Centros para el control y la prevención de enfermedades

Les possibles fonts d'exposició inclouen el contacte proper amb companys de treball o membres de el públic amb COVID-19 o posar-se les mans al nas, la boca o els ulls després d'haver tocat superfícies contaminades amb el virus o manipular articles que altres persones infectades pel COVID-19 hagin tocat. Les mesures que pot prendre inclouen:

 • Informe al seu supervisor i quedeu-vos a casa si té símptomes.
 • Seguí les mesures recomanades pel ministeri de salut si està malalt. No ha de tornar a treballar fins que s'hagin complert els criteris per suspendre l'aïllament a la llar, després de consultar amb els proveïdors d'atenció mèdica, el seu ocupador i els departaments de salut locals i estatals.
 • Seguiu les precaucions recomanades pel ministeri de salut i informe al seu supervisor si vostè està sa, però conviu amb un familiar amb COVID-19.
 • Límit el contacte proper amb les altres persones mantenint una distància de al menys 6 peus, si és possible.
 • Limiteu la quantitat de treballadors en petites àrees de treball com elevadors, remolcs i vehicles i espais en obres en construcció, si és possible.
 • Els CDC recomanen utilitzar una coberta de tela per a la cara en entorns públics on sigui difícil mantenir altres mesures de distanciament social, especialment en àrees de transmissió significativa de l'COVID-19 en la comunitat.
 • Les cobertes de tela per a la cara poden evitar que les persones que no saben que tenen el virus ho transmetin a altres persones.
 • Les cobertes de tela per a la cara NO són ​​màscares quirúrgiques ni màscares de respiració i no són reemplaçaments adequats d'aquests equips en llocs de treball on es recomana o s'exigeix ​​utilitzar mascaretes o màscares de respiració.
 • Netegeu i desinfecteu les superfícies que es toquen amb freqüència com a eines que es comparteixen, màquines, vehicles i altres equips, passamans, escales, manetes de les portes i banys portàtils. Netegeu i desinfecteu periòdicament les superfícies que es toquen amb freqüència durant els torns, però també:
 • Abans i després de cada torn
 • Desirés  que algú hagi fet servir el seu vehicle, eines o estació de treball
 • Eviti l'intercanvi d'eines, si és possible.
 • Practiqui una higiene adequada de mans. És una important mesura per controlar les infeccions. Quan sigui possible, renti les mans regularment amb aigua i sabó per a l'almenys 20 segons o utilitzeu un desinfectant de mans a base d'alcohol que contingui al menys un 60% d'alcohol.
 • Els moments clau en què s'ha de rentar les mans inclouen:
   1. Abans i després dels torns de treball i els descansos.
   2. Després de sonar-se el nas, tossir o esternudar.
   3. Després d'anar a l'bany.
   4. Abans de dinar, i abans i després de preparar menjars.
   5. Després de tocar objectes que hagin estat manipulats per companys de treball, com a eines i equips.
   6. Abans de posar-se i després de treure els guants de treball.
   7. Després de col·locar-se, tocar o llevar-se la coberta de tela per a la cara.
   8. Abans de posar-se o treure la protecció facial o per als ulls (ulleres de seguretat, ulleres protectores, etc.)
   9. Eviti tocar-se els ulls, el nas o la boca.
   10. Utilitza mocadors a l'tossir, esternudar o tocar-se la cara. Pot els mocadors d'un sol ús usats a les escombraries i renti les mans o utilitzeu un desinfectant de mans que contingui un 60% d'alcohol, si no hi ha un lavabo disponible per rentar-se.