Finalitzada obra del ramal del metro, Estacions Aeroport i ITSE (PANAMA)

GUIVES PANAMA

23/08/2023. Guives Panamà completa una nova obra

ITSE METRO STATIONGuives Panamà culmina el muntatge de les cobertes i façanes de les estacions del ramal Aeroport i al ITSE

La Línia 2 del Metro de Panamà, que recorre 23 quilòmetres des de San Miguelito fins a Nou Tocumen, ha completat el seu ramal de dos quilòmetres que connecta amb l’Aeroport Internacional de Tocumen i l’Institut Tècnic Superior Especialitzat (ITSE). El ramal, que va iniciar la seva construcció el 2019, va entrar en operació el passat 15 de març del 2023, després d’haver culminat el procés de marxa en blanc.

Guives Panamà ha participat en el muntatge d’aquestes dues estacions del ramal: ITSE i Aeroport, que s’afegeixen a les 16 existents a la Línia 2. L’estació ITSE es situa davant del campus de l’institut educatiu i també ofereix servei a l’Institut Nacional de Formació Professional i Capacitació per al Desenvolupament Humà (INADEH) i a les comunitats veïnes. L’estació Aeroport es situa al costat oest de l’aeroport, prop de la terminal 2, i facilita l’accés dels passatgers i treballadors que es mobilitzen entre el centre de la ciutat i la terminal aèria.

Per traslladar-se a les estacions ITSE o Aeroport, els usuaris han d’arribar a l’estació Corredor Sud, on trobaran un andana central amb un tren disponible per mobilitzar-los cap a aquestes dues estacions. El ramal té una freqüència de 10 minuts i una tarifa única de 0.50 dòlars per trajecte, que es pot pagar amb targetes sense contacte o amb la targeta del Metro.

El ramal de la Línia 2 del Metro de Panamà és un projecte que busca impulsar el turisme i l’economia del país, en oferir una infraestructura moderna i de qualitat per rebre a milers de visitants que arriben en vaixells de fins a 5.000 passatgers. A més, el ramal compta amb un sistema innovador de cobertes enganxades Kalzip, que consisteix en elements d’alumini dissenyats per cobrir grans longituds sense solapat de peces mitjançant el perfilat en obra.

Guives Panamà ha instal·lat el sistema Kalzip que ofereix avantatges com la flexibilitat, la durabilitat, la resistència a la corrosió, l’aïllament tèrmic i acústic, la protecció contra incendis i llamps, i el baix manteniment.

Guives Panamà ha participat en la construcció de cobertes, façanes, passarel·les tècniques i lluernaris en el ramal de la Línia 2 del Metro de Panamà sent aquest un projecte que promet ser un referent a la regió.

ESTACIO METRO ITSE PANAMA