Avanços Construcció Terminal de Cruceros de Amador (PANAMA)

GUIVES PANAMA

23/08/2023. Guives Panamá, Kalzip System

La terminal de creuers d’Amador Panamà avança cap a la seva finalització el 2023

La terminal de creuers d’Amador Panamà, situada a l’illa Perico, al Causeway d’Amador, és un projecte que busca impulsar el turisme i l’economia del país, en oferir una infraestructura moderna i de qualitat per rebre a milers de visitants que arriben en vaixells de fins a 5.000 passatgers.

El projecte, que va iniciar la seva construcció el 2017, té un cost estimat de $206.7 milions i s’espera que estigui acabat a la segona meitat del 2023 o a inicis del 2024. El consorci Creuers del Pacífic, integrat per l’empresa belga Jan De Nul i China Harbour Engineering Company, és l’encarregat del disseny i la construcció de la terminal, en la qual Guives Panama ha estat contractada per a la instal·lació de cobertes i façanes que consta de dos molls i un edifici principal amb totes les facilitats terrestres.

La terminal es basa en un concepte de home port, és a dir que els turistes poden venir a Panamà i embarcar als creuers. A més, comptarà amb diverses amenitats, com àrees de reserva natural, ampli aparcament, comerços, restaurants, alta tecnologia, entre altres atractius per als usuaris.

La terminal ja ha rebut alguns creuers en la seva part marítima, que està operativa des de novembre del 2021. Entre aquesta data i abril del 2023, s’han atès uns 6.270 visitants entre la terminal d’Amador i el port Mutis, situat al districte de Montijo, a la província de Veraguas. El dilluns 9 de novembre del 2021, es van rebre els dos primers creuers de la temporada, el Viking Star i el Wind Star.

La terminal de creuers d’Amador Panamà és un projecte que promet ser un referent a la regió i un atractiu per als amants del mar i la naturalesa. Amb la seva finalització prevista per al 2023, s’espera que contribueixi al desenvolupament del país i a l’augment del flux turístic.

Guives Panama ha realitzat a partir dels models 3D de l’estructura tots els detalls de les cobertes i façanes. Per a aquest projecte s’ha optat per la instal·lació del sistema Kalzip, que inclou safates d’alumini prelacada en cobertes corbes i façanes. S’ha emprat façana de policarbonat cel·lular en lluernaris.

  • TERMINAL DE CRUCEROS AMADOR KALZIP